keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Suosittele minulle luettavaa!

Päätänpä piiitkän blogihiljaisuuteni, ja ajattelin pyytää teiltä apua lukuinspiraationi palauttamiseen. Joitain kirjoja olen tämän hiljaisuuden aikana lueskellut, mutta jotenkin en ole saanut niistä niin paljoa irti, että teille olisi ollut järkevää kerrottavaa.

Eli lukumotivaatio on hakusessa.

Nyt sain idean, miten voisin saada teitä blogini tilaajia kiinnostavaa materiaalia, itselleni uudenlaisia elämyksiä ja jonkinlaista yhteistä osallistumista. Eli suosittele minulle luettavaa!

Suosittele tämän kirjoituksen kommenteissa ensimmäistä lukuhaastettani. Valitsen kommenteista sen, joka saa eniten kannatusta, tai sitten sen ainokaisen jos niitä tulee vain yksi. Jos useammalla ehdotuksella on sama äänimäärä, teen summittaisen arvonnan teoksesta.

Ja tarkoitus ei ole suositella pelkästään suosikkigenreistäni, vaan kaikki taivaan ja maan väliltä on ehdolla. Eli teoksen ei ole pakko olla romaani. Tietenkin sillä rajauksella, että paikallisesta kirjastosta/ kaukolainauksesta on teos saatavilla. Ja teoksen pitää olla suomenkielinen, en hallitse vieraita kieliä niin hyvin, että pystyisin niitä lukemaan.

Tämä ehkä auttaisi minua tutustumaan uudenlaiseen kirjallisuuteen ja palauttaisi uskoni kirjaimien muodostamiin maailmoihin. Lupaan lukea kirjan alusta loppuun asti, ja kirjoittaa jonkunlaisen vaatimattomantyyliseni blogauksen.

Ja koska tässä on hyvä olla jokin raja, olkoon se kaksi päivää. Eli perjantai-iltana, 11.1.2013 klo 21.00 päätän arvonnan, ja valitsen eniten ääniä saaneen teoksen.

Mikäli tällä on kiinnostusta, jatkan tätä niin pitkään, että te kyllästytte eikä yhtään ehdotusta enää tule.


Kiitoksia, mikäli osallistutte!

13 kommenttia:

 1. Minä suosittelen Herman Kochin Illallista (se on yksi parhaista viime vuonna lukemistani kirjoista).

  VastaaPoista
 2. Lue Muumipapan urotyöt (tai -teot) en muista kumpi, perusteena kaksi asiaa, se on lyhyt ja se sopii postauksen kuvaan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ehdotuksista! En ainakaan jää ilman luettavaa, hahaa! Vielä sellainen lisäys, että sanokaa tosiaan vain yksi teos, jos mieli tekee useampaa, säästäkää seuraavaan haasteeseen.

  VastaaPoista
 4. Lue Petri Tammisen viime syksynä ilmestynyt Rikosromaani. Kirjaimet muodostavat siinä sanoja ja hyviä lauseita, ehkä jopa maailman. Ei liian pitkä luettavaksi, vaikkei ihastuisikaan ns. aivan täysillä.

  VastaaPoista
 5. Cecelia Ahern - Tapaaminen elämän kanssa. Oli aivan ihana :)

  VastaaPoista
 6. olga tokarczuk - alku ja muut ajat

  VastaaPoista
 7. Ehdotan Jyrki Heinon Kellaria. Mainio historiallinen dekkarihtava Turku-stoori 1700-luvun lopusta. Sympaattiset henkilöt, veikeä ja vähän jännittäväkin tarina.

  VastaaPoista
 8. Joko olet lukenut Mielensäpahoittajan? Ihan huippu hyvä kirja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut, Kyrö muuten on kyllä tuttu. Olen kuullut noita juttuja radiosta, hauskoja :). Laitetaan arvontalistaan kuitenkin.

   Poista
 9. Lue Johanna Sinisalon Kädettömät kuninkaat ja muita häiritseviä tarinoita :)

  VastaaPoista
 10. Lue Finnairin lentoemäntien ja stuerttien hyväntekeväisyyskirja nimeltään Taivas mikä työpaikka. Kirja on hauska!

  VastaaPoista
 11. Merikonsuli (sopii hyvin Karthagon jatkoksi)

  VastaaPoista