torstai 10. maaliskuuta 2011

Tuomas Vimma: Toinen

" " Enhän mä erottanu ees Dolcea Gabbanasta ja nyt multa udeltiin mielipiteitä tämän hetken vaatemuodista. Ilmoitin laskuttavani muotikonsultaatiosta kuusisataa euroa alkavalta tunnilta ja sluibasin karkuun "


Etelähelsinkiläinen Tuomas Vimma julkaisi vuonna 2004 esikoisromaaninsa Helsinki 12 ja nautti joka hetkestä. Toinen kertoo siitä. "Fiktiivisen kirjailijan fiktiivinen elämä menestyneen esikoiskirjan myötä. Ei ehkä kuulosta kovin houkuttelevalta. Vielä jos omaa samanlaisen negatiivisen ennakkoasenteen suomalaisiin kirjailijoihin kuten minä, ei helposti tule tarttumaan Toiseen.

Se olisi suuri virhe. Tämä Vimman kirja yllätti positiivisesti. Kehäkolmosen ulkopuolella asuvana oli vaikea aluksi päästä sisään tsadin slangiin, mutta kun tottui, että joutuu asiayhteydestä päättelemään joka kolmannen sanan merkityksen, se alkoi sujua. Onneksi slangisanojen käyttö hiipui huomattavasti myöhemmin.

Kirja kertoo jokaisen nuoren miehen unelman. Mitä tehdä, kun rahaa ja ihailijoita löytyy kyllästymiseen asti. Onnea se ei ainakaan tuo, mikäli jotain pystyy kirjailijan ajatuksista päättelemään. Kirjoittajan Alter Egon sukunimi kuvaa hyvin kirjaa. Teksti on vimmaisen etenevää, ja tapahtumat soljuvat läpi teoksen.

Pitääpä ryhtyä etsimään muitakin Tuomaksen kirjoja.

2 kommenttia:

  1. Luin tämän jokunen vuosi sitten, ja pidin, idea oli hyvä :)

    VastaaPoista
  2. Nyt olisi tuo uusin kirja hakusessa: "Raksa". Melkeinpä kaikki blogistit ovat sitä moittineet. Näinollen luulen että pidän siitä.

    VastaaPoista