torstai 2. helmikuuta 2012

Tammikuun luetut

Päätin minäkin laittaa kuun loputtua lukemiseni listalle, jotta vuoden lopussa on helpompi katsoa mitä tulikaan luettua.

Nyt tammikuussa lukujeni joukkoon mahtui monenmoista. Tuli tutustuttua scifin lajeihin, joita aikaisemmin olen karttanut. Kiitos scifi-haasteen.Tammikuun luetut:

Kaikista löytyy kyllä jotain hyvää, mutta suurin floppi oli varmasti Stepan Chapmanin Troikka. Sekavampaa kirjaa en muista lukeneeni, ja siitä vähiten jäi näin jälkikäteen muistoja. Toinen pohjanoteeraus oli Lorigan Tokio ei välitä meistä enää. En kuitenkaan kadu näihin käyttämääni aikaa, saipahan taas arvostamaan hyvää kirjallisuutta enemmän.

Mukavin tutustuminen oli Heikkilään. Ei ehkä siksi, että Germania olisi ollut näistä paras kirja, vaan siksi, että löysin kirjailijan jolla on suhteellisen pitkä tuotanto historiaan perustuvista kertomuksista. Ja vielä antiikin historiaan, josta olen aina ollut kiinnostunut. Paljon lukemista siis vielä edessä.

Toinen positiivinen yllätys oli Itärannan Teemestarin kirja. Esikoiseksi vahva näyttö kirjailijakyvyistä. Toivottavasti hän jatkaa kirjoittamista.

Scifi haaste etenee ehkä liiankin ripeästi. 12 lajista luetuksi tuli kolme, joten yhdeksän enää jäljellä. Tarkoitus kuitenkin oli käyttää koko vuosi tähän. No, ehkä tahti hidastuu kun eri genret vähenee.

Helmikuussa edessä on ainakin Alastairia sekä hetkeen lukematonta fantasiaa Sapkowskin voimin. Katsotaan, miten se vielä toimii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti